24. september 2021

Kom og oplev plantefarvning på Farvergården i efterårsferien.

HVOR: Farvergården i Kerteminde
HVORNÅR: tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien uge 42 fra kl. 11-14

I efterårsferien byder det kulturhistoriske museum Farvergården på spændende aktiviteter, hvor du kan lære om plantefarvning. Allerede for mere end 2000 år siden i jernalderen farvede man sit uldgarn i bl.a. røde og blå nuancer med planter, som man enten selv plukkede i Danmark eller fik fragtet fra fjerne kyster.

Farvergårdens navn stammer fra farver Hinke og hans familie, der fra 1835 i Kerteminde tog sig af at farve Kertemindernes klæder og garn i omkring 100 år! Slægtens tidligere gård danner derfor de ideelle rammer for fortællingen om farvning og planter.

Kom forbi museets smukke have og hør om plantefarvningens kunst, test din nye viden i en quiz og se hvilke nuancer bl.a. rejnfan, birkeblade, valnøddeblade og gråbynke giver garnet. Vi vil også vise gamle fletteteknikker, som man kan bruge til at lave armbånd, nøgleringe eller bælter.

Museet har gratis entré, og I kan nyde en dejlig kop kaffe eller en kold øl i museumshaven, mens I oplever plantefarvningens duft og farve på egen krop.

Farver Hinkes værksted, 1924

Åbent på Kertemindes kulturhistoriske museer i uge 42

Farvergården har åbent alle dage i efterårsferien fra kl. 10-16 (også mandag).
Høkeren har åbent kl. 11-17.30 på hverdage (også mandag) samt kl. 11-16 lørdage og søndage i uge 41 og 42.